Boa constrictor

Pasningsvejledning.

Videnskablig navn: Boa constictor.

Populær navn: Konge boa.

Udbredelsesområde: I Syd og mellem Amerika.

Kendetegn: Boa constrictor Bliver et sted mellem 1,8 - 2.0 m. nogle slanger kan nå helt op og blive 4.0 - 4,5 m. afhængig af hvilken art det er, det er en slange der bliver meget kraftig og kan komme op og veje hele 25 kg og blive mellem 20 og 30 år gammel.

Terrarie: Da det er en slange der bliver stor skal den også have et stort terrarie, mine Boa constrictor går i et terrarie der er 160 x 100 x 60 cm. (B x H x D) men et terrarie kan næsten aldrig blive for stor, det skal bare være muligt at kunne gøre rent der inde så man skal ikke lave det alt for dybt.
I terrariet er det vigtigt der er adgang til vand, der er nogle gode skjul forskelige steder.

Lys, varme og luftfugtighed: Da dyret er nat aktiv, er der ikke det store krav til lyset, det skal bare være der, og så skal der være en dags længde på 12 - 14 timer om sommeren og 8 - 10 timer om vinteren.
Temperaturen, bør ligge på 27 - 30° C. om natten må temperaturen godt falde til 20 - 23° C. Temperaturen kan styres med en termostat der kan købes i det fleste dyrehandler der sælge krybdyr.
Luftfugtigheden bør ligge mellem 60 -70% H2O, det kan man holde ved en daglig dusing med en blosterforstøver, slangen er ikke så krævende.

Foder: Gnaver i passende størrelse, Mus, hamster, rotter, marsvin, kaniner, fugle. hvis man bruger fugle, kan slangens afføring blive mere tynd og indelugtende.
Små slanger fodres hver 7 - 10 dag, store slanger hver 14 - 30 dag. hvis det fodredyr man bruger har fået god og vitamin fodre, er der ikke grund til at give slange ekstra vitamin. men skulle det være nødvendigt med ekstra vitamin, kan man lave en vitamin og vand opløsning og sprøjte det ind i et dødt fodredyr. (læs altid vejledningen på vitamintilskuddet før brug).

Avl: (tekst kommer senere).
©2009 Henrik Nielsen - E-mail. HenrikNielsen80@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net